RSS

Äärmiselt mahlane lõhepasta herneste ning türgi ubadega

Hommikusöök peab olema kõige toitvam, lõunasöök peab olema kõige mitmekesisem ning õhtusöök peab olema kõige maitsvam! Vot sellise põhimõttega teen mina süüa. Minu hommik algab kell 7 ning toidu söön ära kell 7:30. Lõunasöök jõuab minuni u. 13:15 ning õhtusöök 17:30. Koolipoisina ei ole ausaltõeldes aega oma hommikusöögi ning lõunasöögi peale alati keskenduda ning tihti juhtub, et see ei ole just kõige maitsvam või meeldivam. Toitun nii nagu juhtub. Aga vot õhtusöök on see, mil minul on aega mõelda, kuidas ning kust ma selle kätte saan. Vahel kokkab ema, vahel kokkab neiu, vahel kokkan ise. Ja kui mina juba õhtusööki teen, siis see peab olema ka elamus! Kõige parem elamus tuli mul aga järgmise toiduga. Kogusest piisab küll neljale, kuid oleksin selle kõik hea meelega üksinda ära söönud. Mahlane lõhepasta koos natukese herneste ning türgi ubadega. Kõrvale sojakaste ning joogiks jahe piim.

Valmistusaeg: 1h
Kogus: 4 inimest

Koostisosad:
500g makarone (fussili)
300g lõhefileed
1 pakk vahukoort
1 pakk külmutatud herneid (ei pea olema just külmutatud.)
1 pakk külmutatud türgi ube (ei pea olema just külmutatud.)
soola
pipart
tilli ja/või basiilikut

Valmistamine:
Valmista ette ahi ning värske lõhefilee puhul küpseta seda ahjus u. 15 minutit 200 kraadi juures. Vastavalt maitsele lisa soola ning pipart. Samal ajal kui lõhe on ahjus pane pliidile pott veega ning aja vesi keema. Kui lõhe on ahjus olnud juba u. 10 minutit võid alustada makaronide keetmisega. Seejärel võib alustada ka herneste ning ubade soojendamisega. Vala herned ning oad pannile ning soojenda neid u. 5 minutit. Sel ajal saab valmis lõhe ning on keenud ka makaronid. Kurna makaronid ning lase ka korra jahedama veega üle, et peatada küpsemine. Vala hernestele ning ubadele peale koor ning sega hoolikalt. Lase koorel keema minna. Tükelda kala ning vala see ühes makaronidega pannile. Sega kogu toitu hoolikalt ning lisa maitsestamiseks tilli. Serveeri korralikud portsionid ning kaunista neid basillikuga. PS! toidule sobib suurepäraselt kõrvale ka sojakaste.
Lase toidul natukene jahtuda ning naudi luksuslikku õhtusööki!

Kokapoiss Priit

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 kommentaari:

Postita kommentaar