Ega üks ilus sügisene pühapäev ei saa mõõduda mõnusate pannkookideta. Pannkookide valmistamine on ilmselt juba igaühel maast ja madalast selge olnud. Eks kõigil on ju meeles kuidas väiksena oli parim hetk kui sai vanaema juures värskeid pannkooke maasikamoosi ning piimaga söödud. Kui aga mina pannkooke tegema hakkasin, ei tulnud mul ettegi, et tegelikult on see ju täitsa keeruline tegevus. Kõiki neid maitsenüansse saab välja tuua igati erinevalt. Kõik oleneb komponentidest ning lõpptulemus Ei ole siiski alati sama. Osad teevad piimaga, osad keefiriga, mõni paneb ainult suhkrut, mõni paneb suhkrut ja soola, mõni ei maitsesta üldse jne. Aga vot need pannkoogid on erilised just sellepoolest, et kasutatud on võimalikult looduslikke komponente. Minul oli kohe võtta kodused kanamunad ning tavalise suhkru asemel viinamarjasuhkur. Valik on sinu!
Kokapoiss Priit
Valmistusaeg: 1h
Kogus: 2-3 inimest
Koostisosad:
4 muna
300g jahu
3 DL piima
1TL soola
4SL suhkrut
praadimiseks õli või võid
Valmistamine:
Löö munad suurde kaussi ning lisa neile soola ja suhkrut (seda üldiselt maitse järgi, kuid eespool on ka kindlad kogused neile, kes teevad esmakordselt). Klopi segu vispliga läbi ning lisa piima. Seejärel hakka vaiksel kallama jahu, samaaegselt segades tainast. Tainas peab tulema ühtlaselt beežikas. Kui tainas on liiga paks, lisa natukene rohkem piima. Pae taigen u. 10 minutiks külmkappi.
Samal ajal kui tainas natukene külmkapis puhkab pane pann sooja ning lisa pannile kerge kiht õli või natukene võid. Õli või või olgu alati käepärast, sest seda peab üldiselt lisama peale igat küpsetuskorda.
Kui pann on tuline ning õli juba säriseb vala 1-2 kulbitäit tainast pannile. Näed koheselt kuidas pannkoogid hakkavad valmima. Keera pannkooki pidevalt, et ta saavutaks ühtse pruunika värvuse. Tainas sobib igati ka ülepanni pannkookide jaoks. Küpseta kuni kõik tainas on kasutatud.
Kui pannkoogid on valmis siis serveeri neid värske moosi või meega. Kõrvale on kõige parem juua klaas jahedat piima. Mõnusat elamust!
Kokapoiss Priit
0 kommentaari:
Postita kommentaar